BAKUCHIOL
BAKUCHIOL 99,8%
INCI-Name: Bakuchiol (CAS No. 10309-37-2)
Upotrebljivo do: 10/2027
Zemlja porekla: Indija
Bakučiol (bakuchiol) je prirodni biljni aktivni sastojak koji se dobija iz listova i semenki biljke Psoralea corylifolia (poznate i kao babči). Široko je poznat kao nežna, veganska alternativa retinolu.
Glavne prednosti i delovanje
Čist molekul, hemijsko jedinjenje ekstrahovano iz biljke Psoralea corylifolia.
U proizvodima se obično koristi u koncentracijama od 0,5% do 2%, što je sasvim dovoljno da pruži puni anti-aging efekat.
Anti-aging efekat: Stimuliše proizvodnju kolagena, ublažava fine linije i bore i poboljšava elastičnost kože.
Bez iritacija: Za razliku od retinola, ne izaziva crvno, ljuštenje ni suvoću kože.
Bezbedan tokom cele godine: Ne povećava osetljivost kože na UV zračenje, pa se može koristiti i tokom leta, kao i u periodu trudnoće i dojenja.
Dodatna svojstva: Ima antioksidativno i antiinflamatorno dejstvo, pomaže u ujednačavanju tena i smanjenju akni i hiperpigmentacija.
Čuvati na suvom, tamnom i hladnom mestu
Namena: sirovina za izradu kozmetičkih proizvoda
Samo za spoljašnju upotrebu
Pakuje i stavlja u promet:
Crystal Lab doo Jovijanova 70 11050 Beograd
office@crystallab.rs 060/44 66 034